Wonen Zuid transformeert met perspectief

Hoe beweeg je als woningcorporatie mee in een krimpende markt? Hoe zorg je ervoor dat je ook in de toekomst zo efficiënt mogelijk kunt voldoen aan de vraag naar betaalbare woningen? Een gesprek over transformatie, online selfservice en out of the box denken met Vincent Jansen, directeur Financiën en ICT en Albert van Heugten, teamleider Informatisering en Automatisering bij Wonen Zuid. "Wij transformeren met behoud van perspectief."

Operational excellence met Dynamics Empire

De Zuid-Limburgse woningcorporatie Weller werkt voortdurend aan het verhogen van de operational excellence, zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen. Weller implementeerde in dat kader het afgelopen jaar Dynamics Empire van cegeka-dsa. Een terugblik op een geslaagde implementatie.

Dynamics Empire maakt Mooiland fit

Als je drie IT-systemen terugbrengt naar één geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem, mag je gerust van een ‘refit’ spreken. Refit is dan ook de projectnaam die Mooiland toekende aan onder andere de implementatie van Dynamics Empire. Een gesprek over uniformering van de bedrijfsprocessen met Willem Jan van Lokven, directeur Bedrijfsvoering en Refit-programmamanager Mark Udink bij Mooiland.

Dynamics Empire maakt de bedrijfsvoering efficiënter

Bouwen en Exploiteren. Wie de naam van Bo-Ex volledig uitschrijft, leest twee werkwoorden. Die staan symbool voor de no-nonsense aanpak van de Utrechtse woningcorporatie. Dat geldt ook voor de bedrijfsvoering. ‘’Alles wat we doen moet bijdragen aan efficiency.’’ Een gesprek met Henk Kerlien, manager Algemene Zaken, over de migratie naar Dynamics Empire van cegeka-dsa.

Verhuren, het kan écht anders

De Haagse woningcorporatie Staedion had de uitdaging om met fors minder mensen op een slimme manier het verhuurproces vorm te geven. Digitaal werken was het uitgangspunt. De VerhuurApp van cegeka-dsa is als middel ingezet om het mogelijk te maken.

Lefier gelooft in digitalisering en standaardisatie

Woningcorporatie Lefier ervaart het nieuwe Dynamics Empire als een logisch en zeer bruikbaar vervolg op het oude Empire. Over de rol van ICT binnen de bedrijfsvoering – en breder: binnen de gehele corporatiesector – heeft Matthieu van Olffen, directeur Financiën en Ondersteuning, een duidelijke mening.
TBV Wonen benut mogelijkheden Dynamics Empire

TBV Wonen benut mogelijkheden Dynamics Empire

Als klant van het eerste uur voelt TBV Wonen de relatie met cegeka-dsa inmiddels als een hecht partnerschap. Het onderlinge vertrouwen tussen de twee partijen, alsmede de eerste kennismaking met het systeem, maakt dat met enthousiasme de migratiefase naar Dynamics Empire wordt gestart.

Wooncompagnie besteedt ICT volledig uit

Sinds vele jaren maakt Wooncompagnie gebruik van het ERP-product van cegeka-dsa voor het aansturen en vastleggen van haar primaire bedrijfsprocessen. Aanvullend heeft zij er in 2012 voor gekozen om het gehele ICT-beheer en –onderhoud aan cegeka-dsa uit te besteden.
Eigen Haard richt zich sterker op de proces

Eigen Haard richt zich sterker op de processen

Een duidelijker focus op de processen is vereist: corporaties komen steeds opener in hun omgeving te staan, waarbij andere partijen, zoals klanten, leveranciers en stakeholders, steeds meer het informatiesysteem zullen gaan vullen. De rol van het primaire systeem hierin is essentieel.

Elan Wonen richt zich op haar primaire taken

Totale ICT-ontzorging door outsourcing van de centrale infrastructuur en de beheertaken geeft Elan Wonen de ruimte om zich te richten op haar primaire taken: het bieden van betaalbare huisvesting.