Het nieuwe normaal

Van kantoor naar altijd en overal

Ruim twee jaar geleden is Woonconcept gestart met de volledige uitbesteding van haar IT hardware. Een project uit het boekje dat zonder nodige nazorg vlak voor het ‘nieuwe normaal’ was afgerond. Toen een groot deel van Nederland plots moest omschakelen naar thuiswerken, was dit voor Woonconcept slechts een kwestie van gewenning. Angela Haak, Productmanager Dynamics Empire bij Woonconcept, vertelt hierover: “Mede dankzij de overgang naar NEH kan iedereen altijd en overal werken. Het maakt niet uit of je op kantoor, thuis of onderweg bent.” Elke Germers, Manager Ondersteuning & ICT vervolgt: “We zijn erg trots op de overgang naar NEH. Bijna iedereen werkt nu vanuit huis en er begint een beweging te ontstaan van medewerkers die het nut van op kantoor werken betwijfelen. Werken doe je thuis, elkaar ontmoeten op kantoor.”

Over Woonconcept
Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ruim 12.500 woningen, garages en bedrijfspanden in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Dit doen zij sinds 2018 met de oplossing Dynamics Empire van én samen met cegeka-dsa.

Betrouwbaar

Het ERP staat als een huis.

Altijd en overal kunnen werken vraagt ook om software dat altijd beschikbaar is. Elke, groot fan van Dynamics Empire over het ERP: “Dynamics Empire is sterk in betrouwbaarheid én in functionaliteit. Het ERP staat als een huis.” Tijdens het selectietraject was Woonconcept op zoek naar een all-in pakket. In de ideale situatie met zo min mogelijk koppelingen met andere systemen. Dit is gevonden in Dynamics Empire. Angela: “Dynamics Empire werkt veel meer integraal dan andere oplossingen. De gebruikers ervaart dit erg positief.” Het open karakter van Dynamics Empire biedt de mogelijkheid om op basis van standaarden te koppelen met expertsystemen zoals Postex. Elke vertelt hierover: “Open is fijn, als het maar wel een koppeling op basis van een standaard is. Het partnership van Postex en cegeka-dsa op gebied van Outputmanagement is daar een goed voorbeeld van.”

“Dynamics Empire is sterk in betrouwbaarheid en functionaliteit. Het ERP staat als een huis.”

Elke GermersManager Ondersteuning & ICT - Woonconcept

“Dynamics Empire werkt veel meer integraal dan andere oplossingen. De gebruikers ervaart dit erg positief.”

Angela HaakProductmanager DE - Woonconcept

“Guido Limburg moet nog met een hele inspirerende quote komen. ”

Guido LimburgManager Services - cegeka-dsa

Solide samenwerking

Niet alleen gebruiker, maar ook partner

Angela is te spreken over de samenwerking met cegeka-dsa: “Vaste contactpersonen, zoals de Manager Services, weten wie je als organisatie bent.” Elke vult aan: “Wij willen een partner zijn en niet alleen gebruiker van Dynamics Empire. Een goede relatie is noodzakelijk op stappen te kunnen maken in een partnership. De samenwerking, onder andere ook via gebruikersvereniging Woondynamics, is de afgelopen jaren sterk verbeterd.”

Naar de cloud

Klaar om volledig online te gaan

Na het volledig outsourcen van de IT hardware is Woonconcept toe aan meer. Elke licht toe: “Nu de hele achterkant staat, komt de realisatie dat de eindgebruikers toe zijn aan meer. Wij zijn klaar om naar de cloud te gaan. Met Dynamics Empire hebben we één waarheid, één bron waar we op kunnen vertrouwen. Dat geeft ruimte om te vernieuwen.” Vanaf 1 juli 2020 is de online versie van Dynamics Empire beschikbaar en kunnen vastgoedorganisaties de transitie naar de cloud starten.

Vragen?

  Contact

  Wilt u meer weten over cegeka-dsa of zou u graag in contact treden met ons? Wij staan u graag te woord!

  Cegeka-dsa
  Bastion 4
  3905 NJ Veenendaal
  Nederland

  T (0318) 41 08 00
  M info@cegeka-dsa.nl