RGS Ready

Dynamics Empire van cegeka-dsa is officieel RGS Ready. Die conclusie trekt onderzoeksbureau GBNED na een audit in opdracht van Aedes op 8 augustus.

Met de lancering van het RGS op 14 maart 2019 heeft Aedes een grote stap gezet in de realisatie van een standaard voor de corporatiesector. Om de adoptie van het RGS te bespoedingen heeft Aedes de relevante softwareleveranciers binnen de sector een RGS Ready check aangeboden waarin de aangepaste software wordt getoetst. Cegeka-dsa heeft als eerste softwareleverancier deze check laten uitvoeren. Het resultaat: Dynamics Empire voldoet aan de gestelde eisen.

Wat is het ReferentieGrootboek Schema (RGS)?

In december 2017 heeft Aedes een convenant gesloten met de Autoriteit Woningcorporaties, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) en het ministerie van BZK. Het convenant bevat afspraken over het verbeteren van de kwaliteit van de verantwoordings- en prognose-informatie (dVi en dPi) en over het efficiënter laten verlopen van de informatieuitwisseling.

Een voorwaarde om dit te kunnen bereiken was het opstellen van een Referentie GrootboekSchema (RGS). Aedes is met een groep corporaties aan de slag gegaan om te komen tot een variant van een RGS voor de gehele corporatiesector. Op 14 maart 2019 werd het RGS aan de sector gepresenteerd.

"Aedes vindt het belangrijk dat deze standaard, het RGS, beschikbaar komt voor alle woningcorporaties. We zijn dan ook erg blij met het feit dat de eerste software leverancier RGS-Ready is en we willen cegeka-dsa graag feliciteren met dit mooie resultaat."

Michiel van WezelAdviseur digitalisering corporatiesector - Aedes

"Ik kijk met een goed gevoel terug op het audit proces. De samenwerking met cegeka-dsa was uitstekend en Dynamics Empire bleek te voldoen aan de gestelde eisen. Gefeliciteerd cegeka-dsa!"

Gerard BottemanneOnderzoeksbureau GBNED

"Het Microsoft fundament waarop Dynamics Empire is gebaseerd bevat veel functionaliteit voor het RGS waardoor wij hebben kunnen focussen op de standaard inrichting. We zijn er trots op dat we onze klanten blij kunnen maken met een RGS Ready oplossing."

Piet StamBusiness analyst - cegeka-dsa

Aan de slag

De voltooiing en goedkeuring van het RGS in Dynamics Empire betekent dat de klanten van cegeka-dsa met deze sectorstandaard aan de slag kunnen.

Bij nieuwe klanten zal het RGS automatisch de standaard zijn. Verschillende nieuwe klanten zijn hier onlangs mee gestart en de reacties zijn erg positief. Bestaande klanten zullen de gelegenheid krijgen om op een moment naar keuze over te stappen. De eerste livegang met het RekeningGrootboek Schema wordt binnenkort verwacht.

Meer informatie?

  Contact

  Wilt u meer weten over cegeka-dsa of zou u graag in contact treden met ons? Wij staan u graag te woord!

  Cegeka-dsa
  Bastion 4

  3905 NJ Veenendaal
  Nederland

  T (0318) 41 08 00

  M info@cegeka-dsa.nl