Implementatie in slechts vier maanden

In slechts vier maanden de complete Dynamics Empire suite van cegeka-dsa implementeren met een minimale belasting voor de organisatie? Dat kan! Woningcorporatie ZVH en cegeka-dsa kijken samen terug op een zeer geslaagd project waarbij Projectleider Charl Hollander van ZVH en projectmanager Pieter Hielema van cegeka-dsa het eens zijn over de factoren die voor dit project succesbepalend zijn geweest.

Het Best Practice procesmodel als solide fundament

De basis voor de soepele implementatie wordt ongetwijfeld gevormd door het Best Practice procesmodel van cegeka-dsa.

Dit model, waarin de processen van de corporatie vastliggen, werd door ZVH volledig omarmt. Hiertoe moest de corporatie enkele processen iets anders inrichten, maar deze veranderingen leidden niet tot weerstand bij de medewerkers. Charl Hollander: “Samen met de consultants van cegeka-dsa hebben we iedereen op voorhand uitgebreid geïnformeerd en betrokkenheid gecreëerd. De medewerkers waren enthousiast over de verbeteringen die getoond werden. Wat duidelijk bleek is dat het omarmen van het Best Practice procesmodel, en hier en daar wat oude gewoonten loslaten, je als corporatie veel oplevert en kosten bespaart.”

Minimale belasting van resources

Naast gebruik van het Best Practice procesmodel was er nog een aspect dat significant bijdroeg aan het succes van de implementatie: het inzetten van consultants ter vervanging van kerngebruikers uit de organisatie.

Charl: “Van andere corporaties hoorden we dat je bij een dergelijke implementatie al snel 15 medewerkers voor 2 dagen per week kwijt bent gedurende de implementatie. Met een grote kostenpost en serieuze onderbreking van de primaire processen als gevolg. Daar zaten wij niet op te wachten. De oplossing van cegeka-dsa, waarbij consultants de rol van de kerngebruikers binnen de corporatie op zich namen, paste ons dan ook uitstekend.” Allerlei activiteiten die doorgaans op het bord van kerngebruikers komen, werden vlot opgepakt door de mensen van cegeka-dsa, die daarin vanzelfsprekend al ervaring hadden. Dat deze werkwijze ook bij de medewerkers van ZVH in de smaak viel beaamt Charl. Pieter Hielema, projectmanager van cegeka-dsa: “Deze manier van implementeren, op basis van het Best Practice procesmodel, en met optimale inzet van onze consultants, is zowel ZVH als ons bijzonder goed bevallen. Het Best Practice procesmodel is robuust gebleken en het ontlasten van de corporatie door intensiever gebruik te maken van ervaren consultants bleek effectief. We kijken uit naar de volgende implementaties!”

Vragen?

Contact

Wilt u meer weten over cegeka-dsa of zou u graag in contact treden met onze support afdeling. Klik dan op een van de onderstaande links. Wij staan u graag te woord!

Cegeka-dsa
Bastion 4

3905 NJ Veenendaal
Nederland

T (0318) 41 08 00
F (0318) 41 09 99

M info@cegeka-dsa.nl